כבר בנסיעה משדה התעופה, הרגשתי משהו אחר באוויר. איכות אחרת של צ’י.

זה קרה לפני שבועיים, בטיול משפחתי בכרתים. התבוננתי בעצי הזית העתיקים, במטעים המטופחים, והבנתי מהר מאוד מה מקור העוצמה וההרמוניה שאני חש.

שורשים.

היוונים בכרתים חיים ומעבדים את אותה אדמה במשך מאות ואלפי שנים. יש להם כבוד למקום. לעצים יש שורשים עתיקים ועמוקים, כאלה שראו אינספור סערות.

ומאותו הרגע, שאלה אחת לא הרפתה ממני: איך אני יכול להעמיק את השורשים שלי? מהם השורשים שלנו?

התשובה היא לא רק בכרתים או בסין העתיקה. היא גם כאן. חשבתי על אברהם אבינו, היהודי הראשון, שהיה הראשון שיצא למסע חיפוש אחר אמת פנימית. הראשון שניפץ את הפסלים החיצוניים כדי לגלות את מה שחי ופועם באמת.

המסע לשורשים הוא מסע אוניברסלי. זהו מסע לניפוץ ה”פסלים” כדי להשתחרר ממגבלות וגבולות, מאמונות מגבילות על גיל, על כאב, על מה שאנחנו ועל מה שאפשרי עבורנו.

עם התובנה הזו פניתי פנימה. פניתי לחוכמת הדאו, למרפאים הסינים העתיקים, שאלתי בעיני רוחי את המורים הגדולים, ונשארתי עם השאלה עד שביום בהיר וחם, מתוך מסע החיפ-וש הזה, הפציעה ממני סדרת צ’י קונג חדשה: “11 השורשים” – סינתזה של 30 שנות לימוד למסע אחד פשוט ועמוק.

זו לא רק סדרה. זו מפה לגילוי שלושת סוגי השורשים שקיימים בתוכנו: שורשי האדמה (היציבות), שורשי הלב (החיבור), ושורשי השמיים (התודעה).

הסדרה המלאה היא צלילה עמוקה המשלבת גם צלילים מרפאים, הפעלת נקודות אקופרסורה וכוח מתפרץ. כעת, אני מזמין אותך לחוות את הצעד הראשון.

התרגול: 7 דקות של חזרה הביתה

למי שקשה לעמוד, ניתן לתרגל גם בישיבה. זכרו לנוע בעדינות ובהקשבה לגוף.